Elisabeth DSC_0016

Er skreddersydd fremtidens shopping?

Noe rører seg i norsk motebransje. Vi så det først innen mat, med slow food. Nå kommer designerne etter med slow fashion. En av hovedstrategiene for slow design er involvering og samhandling mellom designer og kunde. Dette handler om å erkjenne menneskelige behov: designere møter kundens behov for individuell tilpasning og klær med emosjonell betydning.

Skreddersydd, Norske Kunsthåndverkeres temautstilling i 2014, presenterer klesdesignere som bevisst bruker skreddersøm i sine designprosesser og verdimessige valg. Utstillerne SØLV, HAiK, Livid Jeans, Fintfolk og Elisabeth S. Pedersen representerer en ny bølge av designere, som gjennom godt håndverk og samproduksjon med kunden skaper hverdagsklær med individuell tilpasning og økologisk betydning. Ved å fortelle historien bak et plagg eller invitere kunden til å være en del av designprosessen, blir kunden delaktig i både den kreative prosessen og plaggets identitet og historie. Ved å samarbeide og jobbe med co-produksjon sikrer man også tillitsfulle og varige relasjoner.

Kurator Ingun Myrstad undersøker i utstillingen relasjonen mellom forbruker og designer og den medskapende prosessen som fører frem til ferdige personlige plagg. Er dette fremtidens shopping?

Foto: Elisabeth Stray Pedersen samarbeider med skredder Liv Guri Østrem. Her i møte med Lena Holter-Skreddernes som skal få en kåpe tilpasset til seg.


Skreddersydd